Відійшов у вічність видатний український письменник і громадсько-політичний діяч Іван Дзюба

0

Секретаріат Національної спілки письменників із глибоким сумом повідомляє, що сьогодні перестало битися серце Івана Михайловича Дзюби – українського дисидента радянських часів, громадсько-політичного діяча, Героя України, літературознавця, академіка НАН України, колишнього міністра культури і голови Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка, керівника відділу загальних енциклопедичних досліджень Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, одного із фундаторів Народного Руху України, автора десятків публікацій, книг, досліджень про культуру і політику.

Він запам’ятався всім нам світлою людиною, здатною на самопожертву заради батьківщини. Його нелегкий і драматичний  життєвий шлях складався із численних випробувань, які він долав, пам’ятаючи, що є одним із тих, на чиїх раменах тримається майбутнє і доля України. У найжахливіші часи радянського терору він був одним із перших, хто став на захист України.

Іван Дзюба ще за життя став символом незборимої України, її відважним сином, чий подвижницький життєвий шлях є прикладом для всіх нас, покоління сьогоднішнього.

Іван Дзюба залишив по собі не лише багатющий мистецький спадок, а й своїх послідовників і учнів. Він передав нам той незгасимий вогонь, який мав у душі і який здатен єднати душі й серця патріотів у нелегкій боротьбі за відстоювання незалежності України.

Його видатна постать утілила в себе незгасиме світло боротьби, шляхетність,  високий моральний авторитет, самопожертву заради майбутнього батьківщини.

Схиляємо голови перед Вами, Учителю! Ми завжди пам’ятатимемо і Ваші мудрі слова, і Вашу слушну підтримку!

Добірне зерно, посіяне Вами, дає і даватиме багаті врожаї.

Секретаріат Національної спілки письменників України висловлює щирі співчуття родині і друзям померлого.

Секретаріат НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я