Визначено переможців Всеукраїнської літературної премії імені Леоніда Тендюка «Експедиція»

0

16 лютого відбулося засідання журі Всеукраїнської літературної премії імені Л.М. Тендюка «Експедиція», під час якого було визначено цьогорічних переможців. Про це повідомляється на офіційній сторінці Кіровоградської обласної організації НСПУ у фейсбуку з посиланням на сайт Катеринівської сільради.

До участі в конкурсі на здобуття премії «Експедиція» можна було подавати твори сучасних українських письменників пригодницького жанру в двох номінаціях: «Проза і есеїстика» та «Поезія».

У номінації «Проза і есеїстика» були представлені три кандидати: Олександр Ляшко із книгою «Сім футів під сузір’ям Південний Хрест», Олександр Михайлюта із книгою «Воїни «Антимафії», Петро Мельник із книгою «Дивовижна подорож Соні й Асі до Давнього Єгипту».

У номінації «Поезія» для розгляду журі були подані: поетична збірка Василя Левицького «У краї на зліт часів: поезії» та вірші Роксоляни Гонтар і Олександра Коляди.

В результаті таємного голосування журі обрало двох лауреатів: у номінації «поезія» – Василя Левицького, у номінації «проза і есеїстика» – Олександра Ляшка.

Урочисте вручення премії відбудеться 3 березня 2022 року у с. Володимирівка Кропивницького району в день народження Л.М. Тендюка.

Нагадаємо, що Всеукраїнська літературна премія імені Леоніда Тендюка «Експедиція» була заснована торік Кіровоградським осередком НСПУ та Катеринівською сільською радою з метою вшанування відомого в Україні та за її межами письменника Леоніда Тендюка, а також привернення уваги до високохудожніх творів сучасних українських письменників пригодницьких жанрів.

litgazeta.com.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я