Вшановано лавреатів Відзнаки імені Івана Багряного

0

21 жовтня 2021 року на Дніпропетровщині вшановано лавреатів Відзнаки імені Івана Багряного.

Співзасновниками відзнаки стали Фундація ім. Івана Багряного (США), Дніпропетровська обласна організація НСПУ та Всеукраїнський щомісячник «Бористен» (представництво Фундації ім. І. Багряного в Дніпропетровській області).

Відзнакою ім. Івана Багряного вшановуються з нагоди ювілейних дат, визначних подій, за вагомі досягнення в галузях науки, освіти, культури, активну державотворчу та громадську діяльність громадяни України і представники української діяспори, окремі колективи, установи, релігійні громади та інші юридичні особи.

Метою відзнаки є пошук та підтримка найбільш успішних, активних та новаторських діячів культури, науки, освіти, релігійного та громадського життя як на теренах України, так і за кордоном.

Нагороджені отримують диплом затвердженого взірця і тарелю з Петриківським розписом та портретом І. Багряного.

За рішенням журі в 2021 році володарями Відзнаки імені Івана Багряного визнані:

Микола Савицький (м. Дніпро, Україна) – за гуманітаризацію вищої освіти, наповнення її національним та патріотичним змістом.

Ніна Гаврилюк (м. Хмельницький, Україна) – за творчу й активну діяльність у Всеукраїнському товаристві «Просвіта» ім. Тараса Шевченка.

Володимир Гузенко (псевд. Кільченський, м. Дніпро, Україна) – за художню трилогію «Присмак волі», яка розповідає про боротьбу українського народу за незалежність у часи Богдана Хмельницького.

Олена Ляшенко (м. Кам’янське, Україна) – за творчі та методологічні розробки, присвячені темі геноцидного голодомору в Україні 1932-1933 рр.

Володимир Могучий (Нью-Джерсі, США) – за англомовну книгу «Кіборг», яка розповідає про агресію путінської Росії на сході української держави.

96-й відділ Союзу Українок Америки (США) – за системну роботу з підтримки української мови та культури, зокрема, за сприяння у виданні художньо-публіцистичного збірника «Палка молодість моя».

Доброчинна організація «Прометеїв отвіт» (Нью-Джерсі, США) – за діяльність спрямовану на розбудову української України. Докладніше – розповідь голови ДОО НСПУ Фіделя Сухоноса:

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я