«WorkStory»: відбувся майстер-клас із Любком Дерешем

0

12 січня відбувся майстер-клас із членом журі Міжнародного конкурсу есе і новел «WorkStory: робота у фокусі літератури» Любком Дерешем.

Майстер-клас призначався для молодих прозаїків, які мають намір подати твори на конкурс «WorkStory», а також для всіх охочих авторів, котрі прагнуть розвивати свої літературні здібності.

Подія викликала інтерес у молодих авторів: «Кабінет молодого автора НСПУ» отримав понад 90 заявок на участь. Заняття відбулося онлайн. Український літератор, публіцист, лектор, автор дванадцяти книг для дорослих та дітей Любко Дереш розповів про особливості роботи над персонажами, специфіку розгортання конфлікту, про побудову сюжету, структуру прозового твору, а також про типові помилки, яких зазвичай припускаються початківці. Заняття мало й практичну частину, в якій проаналізували новелу одного з сучасних авторів. Відповів Любко й на запитання слухачів.

Нагадаємо, 1 січня 2021 року стартував Міжнародний конкурс есе і новел «WorkStory: робота у фокусі літератури», учасниками якого можуть стати українські прозаїки віком від 15 до 40+ років. Його організатори – Національна спілка письменників України («Кабінет молодого автора»), редакція журналу «Ukrainian people» (Чикаго, США), видання «Українська літературна газета», «Літературна Україна», компанія «Jobian» та креативна аґенція «Баляндраси» – пропонують авторам представити есе і новели, в яких би розкривалася тема праці / роботи / професії. Твори переможців будуть опубліковані в Україні та США і відзначені преміями від компанії «Jobian» і «Баляндраси».

Детальніше про конкурс читайте тут: https://nspu.com.ua/ofitsijno/startuie-mizhnarodnij-konkurs-workstory-tvori-peremozhciv-chitatimut-u-ssha/

Юлія Бережко-Камінська, секретар НСПУ по роботі з молодими авторами

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я