Заборонена через Медведчука “Справа Василя Стуса” вийшла з рішенням суду на форзацах

0

Видавництво “Vivat” випустило новий наклад книги Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”, розмістивши на її форзацах рішення Дарницького райсуду Києва щодо її заборони. Як пише tyzhden.ua, про це у понеділок, 2 листопада, повідомила генеральний директор видавництва “Vivat” Юлія Орлова у Фейсбуці.

“Цей тираж особливий у всіх сенсах, але прийшла пора розповісти про підготовлений нами з Вахтангом Кіпіані сюрприз. … На форзацах книги розміщено рішення Дарницького райсуду про заборону книги в першій інстанції, яке може вступити в силу 18.11.20, та передмова укладача книги Вахтанга Кіпіані”, – написала Орлова.

Вона додала, що наклад у такому вигляді друкується вперше.

Нагадаємо, 19 жовтня Дарницький районний суд Києва частково задовольнив позов народного депутата Віктора Медведчука проти видавництва Vivat і книжки історика Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”.

“Заборонити Кіпіані і видавництву Vivat розповсюджувати надрукований тираж книжки “Справа Василя Стуса” і подальше його тиражування до усунення порушення особистого немайнового права Медведчука”, – оголосила суддя.

В Україні на підтримку книги про Стуса запустили флешмоб, закликавши купувати працю та поширювати фрагменти про роль Медведчука у справі поета та намагання приховати правду про це.

Після рішення суду “Справу Василя Стуса” повністю розкупили – і у видавництві Vivat, і в решти дистриб’юторів. Згодом стало відомо, що видавництво “Vivat” розпочало додрук 15 тисяч примірників “Справи Василя Стуса”.

Джерело: «Українська літературна газета»

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я