Забужко отримала диплом почесного доктора Львівського університету

0

Українська письменниця Оксана Забужко отримала диплом почесного доктора Львівського національного університету ім. Івана Франка (Doctor Honoris Causa).

Про це повідомляє Львівський національний університет, передає Укрінформ.

«Почесними докторами Університету є видатні діячі культури, науковці, політики. Сьогодні ж ми вітаємо відому українську письменницю, філософиню, вручаємо їй диплом за активну громадську та політичну діяльність, за видатні заслуги в розвитку освіти, науки, культури, суспільно значущий внесок у розбудову української державності та вагоме сприяння розвитку Університету», – сказав ректор ЛНУ ім. Івана Франка Володимир Мельник.

Забужко зазначила, що вважає великою честю та привілеєм стати частиною академічної спільноти Львівського університету, у якому понад 70 років тому навчалися її батьки.

Як повідомлялось, Оксана Забужко – відома українська поетеса та письменниця, ключовими у її творчості є теми національної ідентичності та гендеру. Її твори перекладені понад 20 мовами.

Забужко є лауреаткою народних та іноземних премій, стипендіаткою Фулбрайта, викладачкою українських студій у Гарвардському та Піттсбурзькому університетах та популяризаторкою України на міжнародній арені. Її тексти адаптують численні театри України, Європи і Північної Америки.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я