Загадковий світ Людмили Чижової

0

У Миколаївській Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбулася зустріч-інтерв’ю «Світе мій світе» з циклу «Студії живої історії» з миколаївською письменницею Людмилою Яківною Чижовою.

Людмила Яківна — авторка 32 поетичних та прозових книг, просвітянка, лауреатка Миколаївської обласної премії ім. М.М. Аркаса, володарка медалі «Почесна відзнака» Національної спілки письменників України. Як письменниця – нагороджена Грамотою Верховної Ради України. За її плечима багато пройдених життєвих доріг, відкритих таємниць і власних казок, оповідань, віршів, які захоплюють читачів. Про Л.Я. Чижову та її творчість написано чимало статей у книжках та мережі, але поза тими рядками залишається багато суттєвого, важливого, нерозказаного.

На зустрічі «Світе мій світе» гості познайомилися з життєвою історією авторки, дізналися багато цікавих фактів, з якими Людмила Яківна поділилася вперше — тим важливим, що залишилося за короткими рядками біографії. Мали можливість поринути в чарівний художній світ авторки, дізналися про її творчі задуми на майбутнє.

Під час заходу кожен охочий зміг долучитися до розмови, поставити запитання, поділитися своїми враженнями.
Авторку привітали друзі і колеги по письменницькому цеху: голова Миколаївської обласної організації Національного спілки письменників України Віра Марущак, філологи Людмила Старовойт, Інна Береза, Галина Запорожченко, поет Олександр Мачула. Слова вдячності за творчість висловили викладачі Снігурівської та Первомайської гімназій — Зарина Жуковець і Анастасія Рябикіна.

Емоційною складовою зустрічі були вірші у виконанні авторки та відеозаписи пісень на її вірші. Приємним сюрпризом для письменниці стало декламування вірша «Світе мій світе» учнем 1 гімназії ім. М. Аркаса Іллею Улицьким.

Людмила Яківна Чижова подарувала бібліотечному «Літературному музею на Потьомкінській» диплом про закінчення у 1975 р. Київського державного інституту культури ім. О.Корнійчука із спеціальності культурно-просвітницька робота та нагрудний значок.

Зустріч приурочено до Міжнародного дня рідної мови.
На заході були присутні студенти МНПУ ім. В. Сухомлинського, члени миколаївської «Просвіти», бібліотекари, викладачі вузів, шанувальники творчості.

Віра Марущак

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я