Закарпатський муздрамтеатр показав виставу «У полоні Снігової королеви»

0

3 січня першу у 2023 році виставу «У полоні Снігової королеви» з циклу новорічно-різдвяних вистав показали в Закарпатському обласному українському музично-драматичному театрі. У постановці задіяна майже вся трупа театру.

Роль Снігової королеви у виставі грала акторка театру Світлана Мавріц. За словами акторки, це її улюблена роль.

«Зрозуміло, що завжди в житті добро має перемагати зло. Але я думаю, що королева не є такою злою. Якщо вона хотіла забрати в полон до себе хлопчика, значить в житті їй одиноко. Вона хотіла прикрасити якось своє життя», — розповідає акторка театру Світлана Мавріц.

Ролі розбійників у виставі зіграли Роман Каварізін та Дмитро Бурма.

«Вистава для дітей, а може, й для дорослих, бо тут порушуються теж дорослі теми. Тут можна знайти і про кохання, і про відданість, і про зло. Є якісь теми, які відгукуються й зараз. У «Сніговій королеві» теж є тема війни. Тема сутичок між людьми», — говорить артист Каварізін Роман.

«Людям зараз це потрібно. Потрібні емоції, потрібно відволікатися. Мені приємно дарувати людям настрій і трохи давати їм мирного життя», — розповідає артист Дмитро Бурма.

Василь Марюхнич директор Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру розповів, що кількість глядачів театру збільшилася з початком війни.

«Наші діти як ніхто сьогодні заслуговують на свято. Це наш обов’язок створити їм відповідний настрій: гарний, із подарунками, з персонажами популярних мультиплікаційних фільмів. Особливістю минулорічного сезону і початку цього року є ще й те, що з нами під одним дахом працює і Донецький обласний академічний музично-драматичний театр з міста Маріуполь. І вони підготували так само казку для наймолодших наших глядачів», — розповідає директор Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру Василь Марюхнич.

«Нам подобається атмосфера, тут цікаві заходи для діток. Дуже цікава та професійна гра акторів. Якщо є можливість, то чому б не піти під час новорічних свят на виставу, ніж сидіти у планшетах», — говорить відвідувачка театру Олена Тарасенко.

Дитячі вистави у Закарпатському облмуздрамтеатрі показуватимуть до 14 січня.

zakarpattya.net.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я