Зеленський в Європарламенті: «Ми захищаємось від найбільш антиєвропейської сили в сучасному світі»

0

Що сталося. Володимир Зеленський в Європарламенті наголосив, що Україна захищається від найбільш антиєвропейської сили в сучасному світі.

Джерело. Про це Президент заявив під час виступу.

Деталі. Український лідер додав, що Україна, яка перемагає, стане членом «переможного Європейського Союзу». Водночас президентка Європарламенту Роберта Мецола додала, що «майбутнє України в ЄС».

«Я горда сказати, що цей дім європейської демократії, його члени, наш Європейський Союз завжди стояв із вами. Ми розуміємо, що ви боретесь не лише за ваші цінності, а й за наші, за ті ідеї, які нас усіх роблять європейцями», – прокоментувала Мецола.

Європейська представниця висловилася за те, щоб ЄС демонстрував підтримку Україні «не тільки словами, а й справами, політичним бажанням, щоб гарантувати легкий, якнайшвидший процес вступу, із допомогою у реконструкції та навчанням ваших солдатів, із військовим обладнанням та оборонними системами».

«Минув майже рік від часу брутального вторгнення росії в суверенну Україну. І весь цей час ваше лідерство надихає ваш народ і надихає всіх у кожному куточку світу. Коли світ думає про Україну, він думає про героїв, які борються за нас», – наголосила вона.

Фото: Getty Images

mind.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я