Золотий письменник України: 12 років тому у Сєвєродонецьку відбулася презентація першого роману Світлани Талан

0

12 років тому у Сєвєродонецькій міській публічній бібліотеці відбулася презентація першого роману Світлани Талан «Коли ти поруч». За період творчої діяльності пані Світлана написала близько 40-ка прекрасних книг,  стала володаркою відзнаки «Золотий письменник України» та Почесним громадянином Сєвєродонецька.  А найближчим часом пошановувачі зможуть прочитати новий твір «Її вишиване життя».

Наша землячка, сєвєродонецька письменниця Світлана Талан пише романи у жанрі «реальні історії», які їй підказує саме життя. Усі твори на гостросоціальну тематику, незмінним залишається одне: головна героїня її книжок — жінка-українка, сильна духом, зворушлива, ніжна, чуттєва, яка іноді помиляється, але її завжди веде за собою кохання: до чоловіка, до дітей, до батьківщини.

Роман Світлани Талан «Не вурдалаки» за визначенням «Книга року» увійшов до обраного списку «Красне письменство» у 2013 («Сучасна українська проза»).

У незалежному опитуванні та голосуванні романи письменниці «Коли ти поруч», «Розколоте небо» та «Оголений нерв» увійшли до тридцятки кращих творів останнього десятиліття. Роман «Оголений нерв» увійшов в десятку творів, написаних бездоганною українською мовою.

Обласною бібліотекою для юнацтва м. Івано-Франківська був проведений моніторинг рейтингу «Краща книга року в молоді Прикарпаття-2015» і роман С. Талан «Оголений нерв» було визнано найкращим у номінації «Сучасна українська проза». Цей же роман письменниці потрапив до 7-ки «Топ-книг для тих, хто насолоджується читанням українською мовою».

Два романи авторки «Матусин оберіг» та «Букет улюблених квітів» знаходиться серед десяти кращих книг сучасності (2019). А за підсумками 2019 р. роман «Букет улюблених квітів» посів почесне місце серед бестселерів українською.

У 2020 році за опитуванням молодих читачів Івано-Франківщини твори С. Талан були визнані кращими із сучасної української літератури («Матусин оберіг», «Букет улюблених квітів»).

ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти та науки України комісією з української літератури Науково-методичної експертизи художнє видання «Розколоте небо» зробило висновок «Схвалити для використання в загальноосвітніх навчальних закладах».

Твори письменниці увійшли до електронних збірників — дитячих: «Новорічна казка», «Подарунки від святого Миколая», «Різдвяна казка», «Бачити серцем», «Абетка професій», «Мами просять пам’ятати» (2019), «Мені тринадцятий минало» (2020) та збірники для дорослих «Відлуння любові».

Ці книги беруть участь в благочинній акції: за їх допомоги письменники України збирають гроші для наших Захисників.

Спеціально для Всеукраїнського освітньо-культурного проекту «Рідний край у словах і барвах» Світланою Талан створені оповідання для дітей. За результатами роботи підготовано електронну та аудіокниги, які безкоштовно розповсюджено серед загальноосвітніх навчальних закладів та викладено для безкоштовного використання в мережі інтернет. Її твір увійшов до збірки дитячих творів для незрячих дітей «Бачити серцем» (2017 р.), за ним створена аудіокнига.

sed-rada.gov.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я