Вперше: український письменник отримав Міжнародну літературну премію Мілана

0

Українська бібліотека в Мілані повідомила у своєму Facebook, що український письменник Олександр Коротко отримав Міжнародну літературну премію за книжку «Місячний хлопчик». Вона вийшла у лондонському видавництві «Europe Books» у 2020 році за перекладом Майкла Пурсґлава.

Громадянин України вперше стає лавреатом цієї премії.

Коротка анотація книги: «Головна героїня спеціалізується на журналістських розслідуваннях. Її чоловік помирає від раку. До дня своєї смерті він добре підготував жінку і пішов із цього світу, впевнений, що подбав про неї. Він був чиновником високого рангу і достеменно знав закони життя у своїй країні.

Та коли чоловіка не стало, жінка відчула, що не все йде за планом, який підготував небіжчик. Вона втрачає роботу. Проти неї відкривають судовий позов. Її професійна репутація знищена. Врятувати журналістку допомагає її друг. Хто саме? Автор тримає інтригу до кінця повісті».

Церемонія нагородження кілька разів переносилась через пандемію, але зрештою пройшла в Мілані. Голова журі Роберто Сарра також висловив підтримку України у зв’язку з вторгненням до країни російських окупантів.

Що відомо

Олександр Коротко — поет, письменник, есеїст; член бельгійського PEN, член Спілки письменників Ізраїлю. Представник сучасного авангардного напрямку в філософської поезії.

Міжнародна літературна премія Мілану — нагорода для італійських та світових письменників за твори, написані італійською мовою, а також переклади європейськими мовами (англійською, французькою, німецькою та іншими).

Поліна Горлач

Фото: Тарас Шевчук

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я