У США українську книжку «Війна, що змінила Рондо» внесли до сотні найкращих ілюстрованих видань року

0

Американський журнал «Kirkus Reviews» вніс книжку Романа Романишина та Андрія Лесіва у список найкращих ілюстрованих видань 2021 року. До переліку потрапила дитяча книжка «Війна, що змінила Рондо», перекладена англійською мовою.

Відповідний список опублікований на сайті журналу.

«Війна, що змінила Рондо» – це книга про те, що війна не має серця і не розуміє жодної мови, зате торкається кожного і на всіх залишає шрами. Та якщо спільно збудувати машину світла і навчитися співати попри все, тоді навіть найтендітніші істоти зможуть вистояти й перемогти. А ще ця книга – це привід для вдумливої розмови з дітьми (або й із собою) про те, що діється нині в країні чи й деінде у світі, у форматі чарівної історії, яка завжди залишає місце для надії та оптимізму.

Ілюстрація в книжці для дітей "Війна, що змінила Рондо"

starylev.com.ua. Ілюстрація в книжці для дітей «Війна, що змінила Рондо»

Нагороди, які отримала книга

  • «Війна, що змінила Рондо» увійшла до числа переможців конкурсу Bologna Ragazzi Award 2015. Книга отримала спеціальну відзнаку журі у категорії «Нові Горизонти» (NewHorizons).
  • «Війна, що змінила Рондо» потрапила до щорічного каталогу книжкових рекомендацій у галузі міжнародної дитячої та юнацької літератури «Білі круки – 2015» («White Ravens 2015»).
  • У 2015 році книга стала переможцем премії «ЛітАкцент року» у номінації «Поезія і проза для дітей».

Довідково

«Kirkus Reviews» − американський книжковий журнал, заснований у 1933 році Вірджинією Кіркус (1893–1980). Він виходить щомісяця першого та 15 числа. Протягом року в журналі рецензують близько 10 тисяч книжок. У 2014 році «Kirkus Reviews» заснував щорічну премію «Kirkus Prize» з виплатою 50 тисяч доларів авторам художньої літератури, наукової літератури та літератури для молодих читачів.

Катерина Крупенко

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я