2020 Івано-Франківщина: Про жертв Голодоморів 1932-1933 та 1947 років – у вітчизняній літературі та виданій українською діаспорою за кордоном

0

Такі заходи сприяють формуванню історичної пам’яті та національної свідомості


Як повідомляє golos.com.ua, факти знищення мільйонів громадян голодом у колишньому Союзі намагалися приховати та використовували поняття «труднощі із продовольством». Уперше «голодомор» як термін використали у своїх працях представники української діаспори в Канаді та США 1978 року.

На цьому акцентували працівники відділу літератури іноземними мовами Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки на виховній годині для учнів міського ліцею ім. Романа Шухевича. З нагоди відзначення трагічної для нашої країни дати учасники дійства згадали жертв штучного голодомору та віддали шану закатованим голодом.

На тематичній виставці в бібліотеці представлено тематичні друковані видання рідною та іноземними мовами: сучасні книги та видані за кордоном ще в часи, коли страшний злочин замовчували. Учасники виховної години переглянули фільми «Вбиті Голодомором: реальна кількість жертв та докази штучності» та «Голодний дух» – про сумні і трагічні події нашої історії.

«Завдяки таким навчально-виховним заходам формуємо історичну пам’ять та національну свідомість у дітей. В них виникає бажання більше вивчати історію та іноземні мови. Щиро вдячні педагогам за можливість долучитися до вшанування жертв Голодомору та разом запалити свічку пам’яті», – йдеться в дописі на сайті обласної бібліотеки.

Людмила СТРАЖНИК.
Івано-Франківська область.
На знімку: такі заходи формують історичну пам’ять.
Фото із сайту Івано-Франківської ОУНБ.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я