7 травня в Камінній залі Будинку письменників відбувся ювілейний вечір Василя Стефаника, приурочений до 150-річчя від дня його народження

0

7 травня в Камінній залі Будинку письменників відбувся ювілейний вечір Василя Стефаника, приурочений  до 150-річчя від дня його народження.

Модератором вечора була письменниця Тетяна Фольварочна.

Вечір розпочав голова НСПУ письменник Михайло Сидоржевський. Він розповів про нелегкий життєвий і творчий шлях письменника, зазначивши, що всі біди українського селянства від природи чутливий новеліст пропускав крізь свою душу і серце, що потім позначилося на його здоров’ї, що його тексти дуже гострі, як ніж, і такі, що після прочитання назавжди западають у пам’ять, бо основною темою його творів стала тема життя і смерті, жертовності материнської і батьківської любові.

Він також зазначив, було б дуже добре, аби сучасний читач не шукав легкого чтива, а звертався до творів Стефаника, до текстів, що пройшли крізь час і здолали всі його випробування, оскільки в тих творах можна знайти багато відповідей на питання, які ставить нам трагічна сучасність.

До урочистостей приєдналися відомі українські письменники, які читали уривки із новел знаменитого класика: Валентина Козак, Тетяна Фольварочна, Борис Пономаренко, Микола Гриценко, В’ячеслав Гук, Юлія Бережко-Камінська та ін. Зокрема прозвучали уривки з новел «Серце», «Браття», «Нитка», «Вовчиця», «Похорон» та ін.

Насамкінець, завершуючи урочистий захід, відповідальний секретар НСПУ Микола Гриценко висловив надію, що книжки Василя Стефаника житимуть вічно в пам’яті українців.

Пресслужба НСПУ


 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я