Австрійська галерея Бельведер продаватиме частини цифрової копії «Поцілунку» Густава Клімта як NFT

0

Віденська галерея Бельведер у співпраці з компанією «artèQ» випустить до Дня святого Валентина цифрову копію картини «Поцілунок» Густава Клімта. Її розділять на 10 тисяч невзаємозамінних токенів (NFT) і виставлять на продаж кожну частину окремим лотом.

Про це повідомляється на сайті галереї.

Вартість кожної частини картини складає 1850 євро (приблизно 59 тис. грн). Придбати токен можуть зареєструватися на сайті проєкту з 26 січня, продаж розпочнеться 9 лютого. Фрагменти роботи будуть розподілені випадковим чином. Покупці дізнаються, яку частину картини у вигляді NFT отримали, 14 лютого.

При цьому покупці NFT роботи Клімта зможуть переглянути цифрове зображення повністю. Для цього потрібно зареєструватися на платформі thekiss.art як власник токену.

У пресслужбі галереї повідомили, що розраховують на значний інтерес до проєкту серед колекціонерів NFT.

Що відомо

  • У галереї Бельведер представлена найбільша у світі колекція картин Густава Клімта. Вона складається з 24 робіт художника.
  • «АrtèQ» є інвестиційним фондом NFT та аукціонним будинком, який входить до Donau-Finanz Group. Через онлайн-платформу «artèQ» твори мистецтва продаються по всьому світу – в різних аукціонних будинках або безпосередньо в музеях і галереях.

Катерина Крупенко

suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я