Білоруський фестиваль «Вірші на асфальті» відвідали Українці

0

12 лютого в Галереї TUT.BY в Мінську відбулося урочисте відкриття V Міжнародного поетичного фестивалю пам’яті Михайла Стрельцова «Вірші на асфальті».

У цьому році він зібрав гостей з дев’яти країн світу: Іспанії, Ізраїлю, Латвії, Литви, Нової Зеландії, Польщі, Росії, Словаччини та України.Відкриття фестивалю виявилося дуже насиченим. Окрім інших, прочитали свої вірші Галина Дубенецька, Раїса Боровикова, Ольга Гапєєва, Дайва Чепавскайте. Завершилося відкриття фольком від групи Šuma, який остаточно сплів всі мови в єдине ціле. І це був тільки початок, адже фестиваль тривав три дні.

Організаторами дійства стали ГО «Союз білоруських письменників» і Білоруський ПЕН-Центр, посольства Ізраїлю, Латвії, Литви, офіційно відкрити фестиваль був запрошений Борис Петрович, голова СБП і головний редактор журналу «Дієслово».

Гостями із України стали Олександр Ірванець (фото), Алла Миколаєнко, Любов Якимчук та Олена Степаненко. Протягом другого конкурсного дня вони взяли участь у програмі «Велике князівство поезії». Любов Якимчук за участі Марка Токаря (контрабас) представила програму «Абрикоси Донбасу». А в слемі, що відбувався на третій день фестивалю, виграла Олена Степаненко

Враженнями про фестиваль зі сцени поділилася Алла Миколаєнко: «Дуже приємно бути сьогодні з вами і особливо приємно відчувати, що всі ви мене розумієте. Щирі вітання з Києва, з Національної Спілки письменників УкраїниФестиваль – це можливість міжнародної комунікації. Кожен з нас буде повертатися в свою країну з часткою Білорусі, Латвії, Нової Зеландії».

Фото: Вікі Тренас

Джерело:  lit-bel.org

 

 

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я