Цей день єднає націю духовно

0

Письменники Січеславщини активно долучились до написання радіодиктанту «Дороги України». Адже вважають, що цей день єднає націю духовно.

Разом не збирались. Кожен писав там, де була змога, бажання або й запрошення. Заступник голови правління ДОО НСПУ Еліна Заржицька мала честь представляти літературну громаду в Дніпропетровській ОВА. Писати його зібралися представники обласної влади, освітяни, бібліотекарі, письменники та студенти.

Членкиня секціїлітератури для дітей та юнацтва «Джерело» при ДОО НСПУ Лариса Омельченко радіодиктант писала в актовій залі Підгородненської міської ради, разом із працівниками цього закладу та з колегами з Будинку культури.

Членкині НСПУ Олена Федіна та Наталія Девʼятко писали разом із колегами-освітянами, в Дніпровській академії неперервної освіти. Поетка й також освітянка Олеся Омельченко вдома допомагала писати радіодиктант онучці першокласниці Ріті Козловій, бо школярики області зараз перебувають на канікулах.

Вдома писали заступник голови правління Володимир Кільченський та члени правління Євген Безус, Євгенія Яворська та Марія Дружко. Зазначимо, що Марія писала шрифтом Брайля.

Фідель Сухоніс зізнався, що писав текст із великим задоволенням, бо кожне речення відтворювало в пам’яті яскраві образи милої України.

Нагадаємо, що ДОО НСПУ у співпраці з КЗВО «Дніпровськаакадемія неперервної освіти» ДОР» минулого року презентувало збірник диктантів за творами письменників Січеславщини.

Ознайомитись із книгою в електронному форматі можна тут:

https://dobm.dp.ua/elektronna-biblioteka-dobm/page/2/

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я