До Дніпра їде міжнародна виставка «Поезія та перформанс»

0

Міжнародна виставка «Поезія та перформанс. Східноєвропейська перспектива» відкриється у Центрі сучасної культури у Дніпрі 25 листопада. Про це повідомляє «Дніпроград» із посиланням на пресслужбу Центру сучасної культури у Дніпрі.

На ній будуть представлені понад 100 робіт на перетині поезії та перформансу від митців та мисткинь із різних країн Східної Європи, зокрема й України.

Роботи поетів і митців другої половини ХХ століття та сучасних артистів торкаються тем цензурованості та штучності мови, її підпорядкуванню ідеологіям та політикам, крихкості та вразливості перед різними соціокультурними трансформаціями як у минулому, так і сьогодні.

У рамках проєкту «Поезія та перформанс. Східноєвропейська перспектива» планується насичена програма публічних подій: перформансів, лекцій, артист-токів, кінопоказів, тощо. 

Перелік артистів, роботи яких будуть представлені на виставці, та детальний розклад подій команда культурного центру анонсує пізніше на своїй сторінці у фейсбуку. 

Вхід вільний та відбуватиметься згідно з актуальними карантинними обмеженнями.

Офіційне відкриття відбудеться 25 листопада о 19:00 у будівлі Центру сучасної культури у Дніпрі (Dnipro Center for Contemporary Culture). Експозиція буде доступна для перегляду до 12 лютого 2022 року. 

Виставка створена у співпраці з Центром сучасної культури у Дніпрі, громадською організацією «Культура Медіальна», галереєю «Артсвіт», Цюрихським університетом, Європейською дослідницькою радою, Департаментом гуманітарної політики Дніпровської міської ради та програмою Культурна столиця.

 Іван МУРАХА

Джерело: dniprograd.org.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я