Федерація європейських видавців співчуває щодо обстрілу Factor Druk

0

Федерація європейських видавців висловила співчуття щодо обстрілу друкарні Factor Druk 23 травня у Харкові. Про це повідомили на сайті федерації.

Федерація європейських видавців висловила солідарність зі своїми українськими колегами після того, як руйнівний ракетний обстріл знищив одну з найбільших друкарень України.

Президент FEP Рікардо Франко Леві заявив: «Бомби, які вбили сімох людей і знищили тисячі й тисячі книжок, мають лише одну мету — знищити людство. Європейська книжкова спільнота підтримує Україну. Ми повинні продовжувати й розширювати співпрацю з нашими українськими колегами».

«”Фактор-Друк” належить до одного холдингу з видавництвом “Віват”, і ми хочемо висловити свою солідарність. Ми закликаємо всіх купувати українські книжки, щоб розповсюджувати їх серед біженців у різних країнах Європи та забезпечити необхідну видимість цієї яскравої літератури. Ми беремо активну участь у проєкті Tales of EUkraine за підтримки європейської програми “Креативна Європа”», — написали у FEP.

Федерація закликає долучатися до пожертв на підтримку Factor Druk.

FEP є незалежною, некомерційною парасольковою організацією, що об’єднує асоціації книговидавців у Європі. FEP представляє 29 національних асоціацій видавців, наукових журналів та навчальних матеріалів усіх форматів у Європі. З лютого 2022 року FEP запросила Українську асоціацію видавців та книгорозповсюджувачів як запрошеного члена.

Як повідомлялося, підтримку компанії «Фактор» та видавництву Vivat висловили чеська книжкова виставка «Світ книги» та Асоціація німецьких видавництв.

Чільне фото: телеграм-канал Володимира Зеленського

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я