Фонд Ірпінської міської бібліотеки поповнився книжками сучасної української літератури

0

Організатори літературного конкурсу «Коронація слова» подарували Ірпінській міській бібліотеці збірку книжок переможців свого конкурсу. Такий подарунок вирішили зробили в межах акції «Ірпінь та калина — все буде Україна».

«Ми передаємо, щоб ірпінці читали, читали сучасну українську літературу, знали українських письменників», — поділилася мотивацією такого подарунка письменниця, книжкова блогерка та медіакоординаторка конкурсу Оксамитка Блажевська.

Деякі книжки особисто передали автори. Зокрема, до Ірпінської бібліотеки зі своїми творами завітали Ірен Роздобудько, Анастасія Куликова, Марина Єщенко та Мирослава Макаревич.

Серед подарованих книг є і «Татусева книга» дитячого письменника Володимира Вакуленка, який загинув від рук російських окупантів. Відтепер юні ірпінчани зможуть прийти в бібліотеку та ознайомитись із його творчістю.

«Бібліотека наша дуже вдячна письменникам, які дарують для книжки. Запрошуємо читачів до перегляду і знайомства з новими подарованими книгами!», — подякувалаподякувала директорка бібліотеки Олена Циганенко.

Конкурс «Коронація слова» у 1999 році заснували громадські діячі Тетяна та Юрій Логуші. Ідея виникла після того, як у середині 90-х засновники не змогли знайти цікаву українську літературу. Відтак головна мета конкурсу – підтримка сучасної української культури, пошук нових імен та видання найкращих романів.

itvua.tv

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я