Гостею спільного проєкту Національної спілки письменників України та Національного музею літератури України «Майстри слова» стане відома українська письменниця та перекладачка Дзвінка Матіяш

0

27 травня о 16 годині гостею спільного проєкту Національної спілки письменників України та Національного музею літератури України «Майстри слова» стане відома українська письменниця та перекладачка Дзвінка Матіяш.

Дзвінка Матіяш Dzvinka Matiyash відома як авторка двох романів «Реквієм для листопаду» і «Роман про батьківщину», перекладачка збірки поезій Яна Твардовського «Гербарій». Також її казки увійшли до книжки «Зросла собі квітка», присвяченої пам’яті Романа Єненка.

Книга «Історії про троянди, дощ і сіль» була серед п’ятірки фіналістів премії «Книга року BBC-2012». Біографія Дзвінки Матіяш налічує багато перекладів. Так авторка перекладала роботи таких авторів, як Ян Твардовський, Вітольд Шабловський, Ришард Капусцінський тощо.

Дзвінка Матіяш відома і як дитяча письменниця. Зокрема це книги «Марта з вулиці Святого Миколая», «Перше Різдво», «Мене звати Варвара» та «Казки П’ятинки». Авторка порушує важливі для розвитку дітей теми, такі, як дорослішання, пошук власного призначення, творчість, а також підтримує класичні духовні цінності.

Модерує зустріч секретар НСПУ по роботі з молодими авторами, письменниця і журналістка Юлія Бережко-Камінська.

Вхід за квитками музею.

Національний музей літератури України

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я