…І на спомин про «Дві долі». Ярослав Шершень: Маємо не лише матеріально й морально допомагати нашим захисникам на фронті, а й піднімати дух їхнім родинам у тилу…

0

– Це мій перший за чотири роки творчий вечір у Долині, – зізнався Я. Шершень. – Досі ж я виступав на сцені як співак, і тільки у складі народного аматорського чоловічого вокального колективу «Байрак», який очолюю. Та мене щоразу мучила думка, що потрібно співати й піднімати дух не тільки нашим захисникам на фронті, а й їхнім родинам у тилу, які безперервно молять Господа про повернення живими своїх синів і доньок, усім українцям, які своєю працею наближають перемогу.

Мені також останнім часом вдалося написати кілька пісень, присвячених Україні та боротьбі українців з російськими загарбниками, які увійшли у друге й доповнене видання книжки «До Бойківського краю. У форматі благодійного проєкту вже відбулися два сольні концерти: у селах Шевченковому Вигодської територіальної громади та Малій Тур’ї – Долинської. На цій сцені, на якій відбувся мій третій авторський концерт – у Долині, ми з дружиною як дует «Дві долі» співали разом 35 років. Як кажуть, дві долі, а любов – одна… А назву нашому дуетові дали поетичні рядки авторки з Рожнятівщини Оксани Лосюк. Хочу, щоб мої пісні не загубилися у часі, а дійшли до людей. А у виданні книжки пісень мені передовсім посприяли гендиректор АТ «Укрспецтрансгаз» Тарас Вовків та приватні підприємці Роман Григорський і Михайло Марковський.

Зрозумів моє прохання й допоміг у виданні додаткового накладу книжки й голова Долинської міської ради територіальної громади Іван Дирів: я відчув, що він як керівник добре розуміє роль культури не лише у мирний час, а й у воєнний. Завдяки голові селищної ради Миколі Мацалаку та начальнику культури Вигодської сільради територіальної громади Руслану Куруцу збірка пісень «До Бойківського краю» буде і в сільських бібліотеках Вигодщини. Видання також розійдеться не лише по всіх бібліотеках Долинської ТГ, а також – по українських громадах і творчих колективах за кордоном…

У часі мистецької зустрічі прозвучали пісні Ярослава Шершеня у сольному виконанні, а також у дуеті з донькою Мар’яною Микуляк та у складі вокального ансамблю «Байрак» на слова відомих українських поетів і поеток Юрія Рибчинського, Богдана Томенчука, Любомира Михайліва, Надії Дички, Василя Олійника, Оксани Лосюк, Оксани Сподар, Ярослава Савчина, Марії Бойчук, Любові Тимчій, Ольги Мацьків та інших. А хореографічна студія «Реверанс» своїм виступом засвідчила, що талановите виконання танцю – це також яскрава пісня, виконана мовою рухів, жестів, пластики тіла тощо.

Окрасою концертної частини мистецької зустрічі з Я. Шершенем у Долині став вітальний виступ популярного співака й композитора, заслуженого журналіста України Богдана Кучера, який на сцені Будинку культури не лише сольно, а й в імпровізованому дуеті з поетесою й членкинею НСЖУ Надією Дичкою – авторкою слів до майже півтора десятка пісень Ярослава Шершеня – виконанням твору «Пам’ятай – ми не чужинці!» на її слова сотворили яскраву пісенну феєрію.

Ігор ЛАЗОРИШИН

galychyna.if.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я