Її Слово спонукало до добра…

0

Дніпропетровська обласна організація Національної спілки письменників України із сумом сповіщає: відійшла у вічність Ніна Петрівна Хіль – талановита письменниця, прекрасна і чуйна людина. Для нас, її колег по перу, – це непоправна втрата.

Перестало битися серце Майстрині, яка все своє Боже обдарування поставила на службу людині. Її Слово спонукало до добра, вивищувало душі, було пройнято любов’ю до ближнього, до рідної землі. Вона авторка поетичних і прозових книг «Спекотне літо у Донбасі», «І під кригою тече вода», «На відстані любові», дитячої збірки «Золотий ховрашок». Ось-ось мала вийти збірка її п’єс.

Не увесь творчий потенціал письменниця встигла реалізувати. Але й те, що залишила по собі, не може не викликати захоплення. Стільки щирості і мудрості в її художницьких роздумах, тонкого розуміння найскладніших життєвих явищ. Ніна Петрівна – лауреат літературних премій ім. В.Підмогильного та ім. О.Кравченко. Будучи членом Національної спілки письменників України, членом Правління обласної письменницької організації Ніна Хіль проводила величезну просвітницьку роботу в рідному Павлограді, організовувала літературні вечори, опікувалася творчою молоддю. Тривалий час очолювала видавництво Західного Донбасу.

Упокій її душі і наша вічна пам’ять.

Голова ДОО НСПУ Володимир Луценко

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я