Із чергового засідання Секретаріату

0

15 вересня відбулося засідання секретаріату НСПУ.  Голова НСПУ Михайло Сидоржевський вручив диплом лауреата премії ім. О. Гончара Володимирові Лису. Ще одним цьогорічним лауреатом премії став також Віктор Погрібний.

М.Сидоржевський доповів про виконання доручень та ухвал, зокрема наголосив на потребі вироблення нової концепції редакційної політики «Літературної України».

Під час засідання було затверджено проект угоди про співпрацю у сфері культури між НСПУ і Спілкою письменників та літераторів Йорданії. 

Ішлося також про зустріч із представниками головного управління по роботі з особовим складом Збройних сил України. Член НСПУ, начальник відділу пропаганди та інформації Генерального штабу Микола Поровський передав звернення штабу щодо співпраці, головним завданням якої стане відображення подвигів наших героїв, воїнів АТО, в літературі. М. Поровський, відзначивши важливість написання творів на мілітаристську тематику, запропонував провести низку зустрічей з письменниками, в ході яких літератори могли б зустрітися з особовим складом і зібрати матеріали для написання творів. Було обговорено майбутню поїздку письменників у зону АТО.

Голова Київської організації, заступник голови НСПУ В. Даниленко доповів про проведення семінару «Українська література за роки незалежності», який триватиме впродовж з 24 по 26 вересня. Участь у семінарі візьмуть письменники, критики, літературознавці; за підсумками проведеного семінару буде видано науковий збірник. В. Даниленко повідомив також, що до кінця року заплановано проведення семінару «Література і війна» та «Україна крокує Європою».

На засіданні радником голови НСПУ зі зв’язків з балканськими країнами було затверджено Анну Багряну. На попередньому засіданні секретаріату радником голови НСПУ з економічних питань затверджено члена НСПУ Анатолія Чубинського.

У рамках засідання секретаріату також ішлося щодо продовження  акції НСПУ «Подаруй колір», яку було започатковано минулого року для оновлення актового залу Будинку письменників. Акція проходила з ініціативи молодої поетки Тані-Марії Литвинюк. Т.-М. Литвинюк погодилася далі продовжувати акцію та запропонувала долучити до організаторів О. Мудрак, О. Гордона, В. Даниленка, А. Миколаєнко та О. Боровець. Співголовами акції для оновлення актової зали «Подаруй колір» було призначено Т.-М. Литвинюк та О. Гордона. 

Прес-служба НСПУ

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я