Із засідання Секретаріату

0

Під головуванням очільника Національної спілки письменників України Михайла Сидоржевського відбулося чергове засідання Секретаріату НСПУ, результатом якого стала низка доручень та ухвал для врегулювання діяльності Спілки. 

 

М. Сидоржевський вніс пропозиції щодо поправок та необхідних уточнень до Статуту НСПУ, які були запропоновані до узгодження і затвердження на засіданні Правління НСПУ. Також голова НСПУ виніс на розгляд пропозиції щодо ротації в складі Правління і Секретаріату НСПУ. 

Секретаріатом було прийнято рішення скасувати тимчасове призначення Анатолія Гая головою військово-шефської комісії. Затвердити Бориса Гуменюка головою військово-шефської комісії та доручити йому у місячний термін внести на розгляд і затвердження Секретаріату пропозиції щодо персонального складу комісії. 

Секретар по роботі з молодими авторами Богдана Гайворонська доповіла про зміни та оновлені примітки до проектів Положення і Регламенту Приймальної комісії НСПУ.

Також було узгоджено склад журі літературного  конкурсу «Гранослов» — Любов Голота, Володимир Лис, В’ячеслав Медвідь, Василь Неволов, Вікторія Осташ (Хоню), Анатолій Кичинський, Петро Перебийніс, Володимир Цибулько, Павло Вольвач, Дмитро Дроздовський, Євген Баран, Всеволод Ткаченко, Станіслав Шевченко та Володимир Поята.

Голова Всеукраїнської приймальної комісії НСПУ Петро Засенко доповів про роботу засідання Приймальної комісії НСПУ 20-21 жовтня. Було розглянуто 65 справ з усіх областей, до прийому в Спілку рекомендовано 39 літераторів.

Рішенням Секретаріату було постановлено запропонувати на розгляд Правління НСПУ створення комісії НСПУ з питань етики НСПУ як дорадчого органу.  

Засіданням Секретаріату було ухвалено рішення виключити зі складу журі премії ім. Василя Симоненка Лесю Мудрак; затвердити в склад журі секретаря НСПУ по роботі  з молодими авторами Богдану Гайворонську. 

На засіданні Секретаріату Аллі Потаповій було вручено диплом лауреата літературної премії імені Миколи Ушакова. 

Анна ДРОФА,

прес-секретар НСПУ

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я