Юлія Лапутіна передала Слов’янській центральній бібліотеці ветеранську літературу, придбану на «Книжковому Арсеналі»

0

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час перебування на Донеччині відвідала Центральну бібліотеку ім. М. Петренка у місті Слов’янськ.

Очільниця Міністерства передала у фонд бібліотеки ветеранську літературу, придбану у «Ветеранському наметі»,  який працював у рамках Міжнародного фестивалю «Книжковий арсенал» у Києві. Про це повідомляє kmu.gov.ua.

Під час зустрічі з громадою міста Міністр зазначила, що за останні роки ветеранська література набула нового значення, адже саме вона зберігає історичні події, розкриває враження та переживання учасників бойових дій.

«Я згадую перший день, як ми зайшли у приміщення Слов’янського виконкому. Повсюди були  об’яви «Обережно, міни»… А коли я переступила поріг бібліотеки, зрозуміла, чому ми змогли відновити суверенітет та територіальну цілісність на більшості територій наших Донецької та Луганської областей. Тому що бібліотеки завжди були осередком патріотичного виховання і носієм історичної правди», — сказала Юлія Лапутіна.

Очільниця Мінветеранів підкреслила, що у бібліотеках завжди плекалася національна свідомість, і сьогодні вони набувають сучасного значення в соціумі. «Велика частина боротьби за Україну ведеться  на інформаційному та духовному фронті. І бібліотекарі є тими модераторами  інформаційних змін у суспільстві», — наголосила вона.

Також Юлія Лапутіна привітала громадськість Слов’янська із сьомою річницею звільнення міста від російської окупації. «Щиро вірю в перемогу, бо ми нація, яка має цінності, українську ідентичності. Вона в крові у кожного з нас. А це – воля, гідність, відповідальність та довіра», — сказала Юлія Лапутіна.

Також Міністр  вручила подяки Міністерства у справах ветеранів колективу бібліотеки  та ветеранським активістам м. Слов’янськ.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я