«Кам’янська поетична раптівка»

0

Незважаючи на ковідний настрій та «червону» зону, наших письменників продовжують об’єднувати творчість і дружба. Відтак, 10 листопада давній друг ДОО НСПУ – Кам’янська міська бібліотека імені Тараса Шевченка – запросила нас до онлайн-заходу на ZOOM платформі, присвяченого Дню української писемності та мови.

Ініціатором «Поетичної раптівки» став культурний діяч, поет і перекладач, член ДОО НСПУ Сергій Злючий. Модерувати захід допомагала йому душа «бібліотеки на Шевченко» – Тетяна Герасюта.

Хоча учасники заходу й були далеко одне від одного, та модераторам вдалося об’єднати у тепле творче коло письменників із різних куточків України. До «Поетичної раптівки» радо долучилися колеги по перу: поетеса і журналістка, секретар НСПУ Юлія Бережко-Камінська (Київ), письменниця, докторка філософських наук Ганна Осадко (Тернопіль), поетка і піснярка Юлія Броварна (Вінниця), письменниця та видавчиня, координаторка мистецької спільноти молодих літераторів «VivArt» Марія Дружко (Кам’янське).

У почесному колі знайшлося місце і для початківців, талановитих авторів Дніпропетровщини: Олени Федіної, Світлани Кмити, Андрія Енбулатова.

Прикрасою заходу став виступ відомої на всю країну талановитої декламаторки Марії Гончар, яка із задоволенням продекламувала поезії сучасних авторів,зокрема учасників «Поетичної раптівки».

У теплій атмосфері онлайну ми надихнулися творчістю одне одного й уже мріємо про живі побачення на березі поетичного фестивалю «Материк», який так самовіддано проводив пан Сергій Злючий у м. Кам’янському Дніпропетровської області у 2017, 2018 роках.

Отже, зичимо учасникам «Кам’янської поетичної раптівки» міцного здоров’я і до нових зустрічей!

Марія Дружко

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я