Кіно просто неба: сучасні українські фільми безплатно покажуть у дев’яти областях

0

Протягом літа та вересня 2021 року відбудеться масштабний кінотур містами, містечками та селищами України. Сучасні українські фільми безплатно покажуть на відкритих майданчиках у дев’яти областях.

Мета проєкту національний тур «Кіно просто неба» — показати сучасне українське кіно громадам, де немає кінотеатрів,  тому в звичних умовах вони не мають можливості переглянути фільми на великому екрані та з якісним звуком. 

Амбасадорами проєкту стали зірки українського кінематографа Ірма Вітовська, Богдан Бенюк, Ахтем Сеітаблаєв. 

Проєкт охопить 9 областей України, кінопокази відбудуться в 48 населених пунктах. Приєднатись до кінопереглядів зможуть і жителі сусідніх сіл, міст та містечок. Покриття туру охоплює близько 500 населених пунктів. Тож безплатно подивитись сучасне українське кіно отримають можливість більше ніж півмільйона людей. 

Кіно просто неба: сучасні українські фільми безплатно покажуть у дев'яти областях

Кінопокази відбудуться на стадіонах, літніх майданчиках та інших відкритих локаціях. Стрічки до показу мали змогу обрати самі громади — це українські повнометражні фільми останніх років, а також короткометражні фільми проєкту «Дивись українське!». 

Для туру створена медіаплатформа — кіномобіль зі спеціальною інженерною конструкцією: великим LED екраном, якісним звуком та всім необхідним обладнанням для забезпечення кінопоказів в будь-який час доби та незалежно від розташування. Для гостей кінематографічних свят передбачені фудкорти. 

Що відомо

Ініціативу «Кіно просто неба» започаткували ще минулого року. Влітку 2020 відбулося три кінопокази українських стрічок у Миронівці (Київська область), Каневі та селі Степанці (Черкаська область). Покази відвідало близько 1500 людей, що є свідченням зацікавленості населення у якісному українському контенті.

Тих, кому цікаво, як надалі розвиватиметься проєкт, запрошують слідкувати за новинами за хештегом #ДивисьУкраїнськезМХП в соціальних мережах.  

Національний тур «Кіно просто неба» реалізується Благодійним фондом «МХП–Громаді» у партнерстві з Асоціацією «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» та за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Партнерами Національного туру «Кіно просто неба» стали Райффайзен Банк Аваль, Компанія «Делойт» в Україні, Еспресо TV, Українська кіноакадемія, UA: Суспільне мовлення, компанія «Вавілон».

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я