Кіровоградщина: такі твори формують громадянську позицію

0

Роман «Нехай святиться ім’я Твоє…» презентував кропивницький письменник, головний редактор газети «Народне слово» Валерій М’ятович (на знімку).

У творі йдеться про бурхливе, сповнене небезпек та інтриг журналістське життя в місті й області періоду правління Януковича. Робота над детективним романом тривала з 2011-го по 2021 рік. Автор присвятив його світлій пам’яті відомого громадського діяча і літератора, почесного громадянина міста Кропивницький Володимира Панченка.

Своїми враженнями від прочитання книжки поділилися голова обласної організації Національної спілки письменників України Надія Гармазій, письменник Василь Бондар, журналісти Федір Шепель і Віктор Іщенко, науковий співробітник літературно-меморіального музею Карпенка-Карого Тетяна Ревва, один із колишніх керівників області Валерій Кальченко та інші.

«Хотілося б, щоб цей роман прочитали якомога більше людей, бо такі твори формують громадянську позицію читача», — зауважив заслужений журналіст України Броніслав Куманський.

Під час презентації лунали відгуки не лише про роман загалом, а й про окремих пізнаваних персонажів, дуже схожих на місцевих діячів.

Завершилась презентація виконанням українських патріотичних пісень.

Петро МЕЛЬНИК

На знімку: спільна світлина з автором роману на згадку про важливу в літературному житті області подію в Музеї мистецтв. Фото Музею мистецтв

golos.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я