Кориневич назвав кроки для виконання Стратегії деокупації

0

Для виконання прийнятої в Україні Стратегії деокупації та реінтеграції Криму передбачена низка кроків. Зокрема, документ передбачає ліквідацію закону про вільну економічну зону «Крим», прийняття законів про корінні народи України і соціальний захист політичних в’язнів.

Про це заявив постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич в інтерв’ю телеканалу «Дім» 26 березня, повідомляє crimea.suspilne.media.

Він також зазначив, що без урахування інтересів корінного кримськотатарського народу неможливо реінтегрувати окупований Крим.

«Є очікуваний результат із реалізації стратегії — це відновлення прав кримськотатарського народу та інших корінних народів України. Тому там (у документі, — ред.) це є і, безумовно, говорити про деокупацію та реінтеграцію Криму без урахування фактора корінного кримськотатарського народу неможливо», — сказав Кориневич.

Що відомо

  • 24 березня президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації Криму.
  • 11 березня Рада національної безпеки і оборони України ухвалила проєкт “Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь”.
  • 14 березня розкрили основні напрямки Стратегії деокупації Криму.
Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я