Літературна премія Руданського назвала переможців

0

На Вінниччині у середу назвали переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського, яку вручають за кращі гумористичні та сатиричні твори.

Про це повідомляє Вінницька обласна рада, передає Укрінформ.

Літературна премія Руданського назвала переможців / Фото: Вінницька обласна рада

20 грудня відбулося засідання журі з присудження щорічної Всеукраїнської літературної премії імені Степана Руданського. У поточному році матеріали на присудження премії подали сім претендентів із Вінниччини, Житомирщини, Черкащини та Львівщини.

За результатами голосування членів журі переможцями стали двоє митців і два театральні колективи. А саме, письменник Святослав Васильчук (Житомир) за книгу «Зі славетного роду Руданських» та поет-гуморист, сатирик із Крижополя Вінницької області Микола Завальний за книгу «Електрична жінка».

Також серед лауреатів — аматорський театральний колектив «Сміхограй» (Калинівка) та студентський молодіжний театр «Сатирикон» Тульчинського фахового коледжу культури.

Нагородження лауреатів відбудеться 4 січня 2024 року у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Валентина Отамановського.

Як повідомлялось, літературно-мистецька премія імені Степана Руданського була заснована в 1994 році, статусу всеукраїнської набула 2006 року. Премія служить продовженню національних традицій сатири і гумору, заохоченню літераторів до написання високохудожніх творів цих жанрів, наукових та критичних праць про життєвий і творчий шлях класика вітчизняної літератури ХІХ століття Руданського.

За час існування премії її лауреатами стали понад 50 митців.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я