«Сучасна українська комбатантська проза: від документалістики до художнього осмислення»

0

До Дня Гідності та Свободи в Національному музеї літератури України відбувся круглий стіл на тему «Сучасна українська комбатантська проза: від документалістики до художнього осмислення».

Згадуючи Революцію Гідності та початок російсько-української війни з анексії Криму, учасники заходу обговорили багато актуальних питань. Нині культура та література є важливим фронтом для боротьби з ворогом, адже війна по-новому підносить розуміння та значення української літератури.

Обговорювалися питання, які стосувалися комбатантської прози – складової мілітарної літератури. Відповідаючи на питання «Чи на часі така література», слово мала відома книгоблогерка, укладачка каталогу книжок про російсько-українську війну 2014–2023рр. Ганна Скоріна. Про особливості та жанрову різноманітність такої прози інформувала дослідниця сучасної української мілітарної прози, кандидатка філологічних наук, викладачка Київського національного університету ім. Т. Шевченка Марина Рябченко. Про «віднайдені смисли» у своїй творчості розповіла письменниця, учасниця бойових дій Олена Мокренчук (псевдо — https://www.youtube.com/watch?v=zthy4lMzVwQЛастівка), а про свій досвід війни говорив письменник, учасник бойових дій, майор ЗСУ Андрій Кириченко, автор 4 поетичних та однієї прозової збірки – «Мисливці за градами».

Комбатанти читали уривки та цілі оповідання зі своїх книг.

museumliterature

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я