Львівське видавництво розпочало співпрацю з найбільшою книгарнею Берліна

0

Книжки «Видавництва Старого Лева» відтепер можна придбати і у книгарні Dussmann у середмісті Берліна (Фрідріх-штарассе, 90), і на сайті Dussman.

Поки що читачам доступні 82 позиції, і це – література для дорослих та дітей українських авторів, а також книжки іноземних авторів, перекладені українською. Про це «Дню» розповіли у «Видавництві Старого Лева».

Серед пропонованого – видання Олега Сенцова («Хроніка одного голодування»), Станіслава Асєєва («Світлий шлях: історія одного концтабору»), Андрія Бондаря («Ласощі для Медора») та Миколи Рябчука («Лексикон води»). З літератури для дітей та підлітків видавництво пропонує «Родинну абетку» Мар’яни Савки, «Найщасливіше левеня» Олександра Шатохіна, «Мирославу та інші з двору» Олі Купріян, «Лігу непарних шкарпеток» Галини Вдовиченко, «У світлі світляків» Ольги Войтенко та книжку «Талант: інструкція з використання», створену Фундацією Дарини Жолдак.

Також читачі зможуть придбати світові бестселери українською мовою – видання «Розмови з друзями» Саллі Руні, «У розшуку» Джона Ле Карре, «Художник хиткого світу» Кадзуо Ішіґуро, «Країна Мумі-тролів» Туве Янссон, «Джуді Муді – детектив» Меган МакДоналд та ін. Окрім цього, є й картонки та віммельбухи (книжки-розглядалки. – Т.К.) для дітей.
У видавництві розповідають, що перемовини з Dussmann тривали близько трьох тижнів.

У березні до «Старого Лева» звернувся представник громадської організації «IWEK e.V. Initiative für Wissensaustausch, Empowerment und Kultur» (ініціатива з обміну знаннями, розширення прав і можливостей та культури. – Т.К.) Данило Полілуєв-Шмідт, який є давнім шанувальником «Старого Лева». Організація придбала тоді 30 примірників англомовної книги «Ukraїner. Ukrainian Insider» – на подарунок партнерам, а також книжки для благодійної акції на підтримку України, що відбулася 10 квітня у Берліні в рамках дня Leuchtturm Ukraine («Маяк України». – Т.К.). А ще, говорять у видавництві, Данило давно мріяв, щоб українські книжки продавались у Німеччині, тож допоміг з обміном контактами менеджерів «Старого Лева» та представників книгарні Dussmann – для налагодження співпраці.

«Лев» спільно з менеджеркою відділу міжнародної літератури Dussmann Лаурою Шульц попрацювали над замовленням та врешті змогли обрати цікаві для Dussmann книжки з нашого величезного асортименту», – розповідають у «Старому Леві».

Пошук способів доставки видань до Німеччини потребував певного часу, адже йшлося про понад 2 тисячі примірників.

8 квітня книжки поїхали зі Львова до Берліна і вже представлені на полицях книгарні Dussmann та на сайті Dussmann.

Довідково:

«Видавництво Старого Лева» заснували у Львові 2001 року Мар’яна Савка Юрій Чопик.

«Старий Лев» – це книжки для всієї родини, від наймолодшого до найстаршого.

Серед виданого – світова класика та найцікавіші і найактуальніші твори сьогодення, а також видання українських авторів та ілюстраторів, які здобули не лише любов і прихильність вдома, в Україні, а й підкорили чимало кордонів, адже книжки «Старого Лева» перекладені у понад 40 країнах світу.

2014 року видавництво вперше стало учасником найпрестижнішої міжнародної книжкової події – Bologna Children’s Book Fair, а книжка-картинка Творчої майстерні «Аґрафка» (Романи Романишин і Андрія Лесіва) «Зірки і макові зернята» здобула перемогу у номінації «Opera Prima» конкурсу Bologna Ragazzi Award. Відтоді видавництво є активним учасником низки міжнародних книжкових виставок у Лондоні, Болоньї, Празі, Сеулі, Франкфурті, Відні, Шанхаї, Римі, Тайбеї, Шарджі тощо.

Книжки «Старого Лева» здобували першість у міжнародних преміях – Bologna Ragazzi Award, Angelus, Nami Concours, Le Prix Tatoulu, Little Hakka International Picture Book Award, European Design Awards, входили до престижного каталогу «White Ravens» від International Youth Library. Також перемагали і в Україні (Книга року ВВС, Шевченківська премія, Премія Міста літератури ЮНЕСКО, Книга року, ЛітАкцент року, Премія Ю. Шевельова, Премія Г. Сковороди, Премія імені Шолом-Алейхема, нагороди від фестивалів Book Forum, Книжковий Арсенал та ін.).

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів
Фото «Дню» надали у «Старому Леві»

day.kyiv.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я