«Марго та єдиноріг, що жив у буфеті»: благодійні читання тривають

0

11 січня у Кропивницькому відбулись казкові читання історії «Марго та єдиноріг, що жив у буфеті» авторкою якої є письменниця й літературознавиця, очільниця Кіровоградської обласної організації НСПУ Надія Гармазій.

Нагадаємо, що книга «Марго та єдиноріг, що жив у буфеті» побачила світ на початку минулої осені завдяки проєкту «Читай українською».

Захід відбувся за підтримки Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей імені Т. Шевченка у просторі «Дитяча точка СПІЛЬНО. Unicef», що на базі книгозбірні.

Це була особлива презентація, адже на неї завітало 18 родин із постраждалих громад, або ВПО, які проживають нині в обласному центрі.

Під час зустрічі з юними читачами та їхніми батьками Надія Гармазій прочитала свою історію, розказала про ілюстрації, створені художницею Ольгою Кочурою, а також подарувала усім присутнім дітлахам книгу «Марго та єдиноріг, що жив у буфеті».

За словами письменниці, проєкт «Читай українською» та «Видавництво Нелі Раїни» ще на етапі підготовки цього видання вирішили частину накладу подарувати дітям, що під час війни були змушені залишити свої домівки. Як наголосила Надія Гармазій, сьогодні дуже важливо, щоб кожна дитина не втрачала віри в диво, тому вона охоче підтримує благодійну ініціативу, започатковану видавчинею Нелею Раїною.

Як повідомила авторка, це вже другий благодійний захід, під час якого всі присутні дітлахи, що вимушено залишили свої рідні міста й тепер мешкають в Кропивницькому, отримують такі книжкові подарунки.

«Тільки в Кропивницькому книгу «Марго та єдиноріг» під час благодійних заходів було подаровано 27 родинам. Мені дуже імпонують ідеї, які сповідує проєкт «Читай українською», і тому я охоче допомагаю всій його фантастичній команді, влаштовуючи єдинорожкові читання, вечірки, квести. Тішуся, що в цьому маю надійного партнера в особі колективу обласної бібліотеки для дітей імені Т. Шевченка, адже за ці три місяці, що минули з дня виходу книги, у приміщенні книгозбірні з’явилось уже кілька тематичних локацій, що допомогло «оживити» сторінки моєї книги і створити затишний простір для юних читачів», – розповіла Надія Гармазій.

litgazeta.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я