Марія Порох. Так житиме пам’ять…

0

На фасаді редакції газети «Гуцульський край» у Косові встановлено меморіальну дошку Марії ВЛАД, повідомляє galychyna.if.ua.

«Сьогодні ми тут, щоб діткнутися теплом сердець до світлого образу нашої краянки – видатної української письменниці, журналістки, патріотки, громадської діячки Марії Влад», – так відкрила захід із вшанування її пам’яті заслужений працівник освіти України, літературознавець, член НСПУ та НСЖУ Аделя Григорук.

Марія Влад народилася 25 серпня 1940 р. у с. Розтоках на Косівщині, працювала вчителькою початкових класів у Снідавці, кореспонденткою районної газети, а переїхавши до Києва, – журналісткою, редакторкою журналу, ведучою культурологічних програм на Українському радіо. Проводила активну громадську роботу, працювала в Народному Русі України, в атестаційній комісії Міністерства оборони України. Вона є автором понад двох десятків дуже доброї, глибокої, ліричної, філософської, християнської поезії та прози. Була учасницею миротворчої місії в Боснії. Марію Влад нагороджено офіцерським Хрестом з мечами, орденом Княгині Ольги, журналістською відзнакою «Золоте перо», вона є дипломанткою конкурсу «Коронація слова».

Вдячні земляки увічнили її ім’я на меморіальній дошці, яку встановили на фасаді редакції газети «Гуцульський край» де впродовж 1957–1970 рр. працювала журналісткою «районки» Марія Влад.

Вона часто приїжджала на рідну Гуцульщину, в барвінкові Розтоки, бо направду не могла довго бути без них. Тепер буде тут завжди, і кожного зустрічатиме й проводжатиме погляд її добрих мудрих очей. Так житиме пам’ять…

Марія ПОРОХ. Членкиня Клубу інтелігенції ім. І. Пелипейка та РО «Просвіта», м. Косів.

Світлина автора.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я