Міжнародний форум «Terra Ucrania»: трансформація свідомості та культури

0

25 та 26 вересня в Національному музеї народної архітектури та побуту України відбудеться Міжнародний форум Terra Ucrania на тему: «30 років незалежності України: трансформація свідомості та культури».

Про це повідомляє suspilne.media.

Мета Форуму – сприяння інтеграції України у світовий гуманітарний простір та вихід представників культурних індустрій на міжнародний ринок культурних ініціатив.

Під час Форуму будуть обговорюватися шляхи цивілізаційної модернізації України, просування гуманітарних ініціатив як творчого синтезу між культурною традицією, сучасними культурно-мистецькими практиками і культурними рефлексіями, а також – промоція українського мистецтва за кордоном.

Теми дискусійних панелей:

  • Велика реставрація. Збереження та популяризація культурної спадщини в роки незалежності.
  • Народне мистецтво та нематеріальна культурна спадщина як основа культурних та креативних індустрій.
  • Україна для світу. Культурна дипломатія. Діаспора.
  • Збереження традиційної культури кримських татар в умовах окупації та депортації.

У роботі Форуму «Terra Ucrania» візьмуть участь політики, керівники великих музеїв та інших закладів культури, представники культурних та креативних індустрій.

У межах Форуму буде проведено:

  • презентацію спільного проекту ДП «Кримський Дім» і Національного музею народної архітектури та побуту України «Будівництво кримськотатарської садиби» в експозиції «Південь України»;
  • виставку-перформанс «З бабусиної скрині до високої моди»;
  • презентацію документального серіалу «ДЕСЯТЬ ДНІВ НЕЗАЛЕЖНОСТІ» Володимира В’ятровича.
  • презентацію книги «Козаки і татари. Українсько-кримські союзи 1500-1700 років» Тараса Чухліба, у рамках якої відбудеться круглий стіл на тему: «Українці й татари. Пов’язані батьківщиною».

На відвідувачів музею чекає цікава музична програма за участі популярних українських гуртів, основою творчості яких стало народне мистецтво та нематеріальна культурна спадщина: «КоКо Меланж», «ILLaria», «STEBELSKA & Українські Барви», «КораЛЛі», «Kozak System», «ТІК».

Галина Мамонова

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я