На Дні білоруського мистецтва презентують антологію поетичної революції “БУМ-БАМ-ЛІТ»

0

11 липня у Києві відбудеться фестиваль «День білоруського мистецтва» у рамках міжнародного Тижня культурної солідарності з Білоруссю.

Програма фестивалю складається з літературних презентацій нових білорусько-українських видань, концерту білоруських артистів та візуальної експозиції. Організатори події — незалежна громадська ініціатива «Free Belarus Center», видавництво «Люта справа» та Рада Білоруської культури.

Літературна сцена

Фестиваль розпочнеться з презентації антології білоруської поетичної революції «БУМ-БАМ-ЛІТ» за участі перекладачів. Також у рамках фестивалю відбудеться дві прем’єри: поетична збірка Сергія Прилуцького «Еврiдiка не озирається», яку читатиме автор та перекладачка Олена Степаненко, та презентація поетичного видання Уладзімєра Арлова «Все як раніше лише імена змінилися» в перекладі Олександра Ірванця.

Музична сцена

Музична програма складатиметься з трьох виступів білоруських артистів, які внаслідок політичних репресій переїхали до Києва.

«Shuma» — гурт, що поєднує етно, архаїчні білоруські наспіви та сучасні електронні жанри. Наступним гратиме дует білоруської співачки акторки та активістки Анастасії Шпаковської (Naka) з піаністом-віртуозом Костянтином Гарячим. Завершить фестиваль хуліганський, саркастичний і місцями абсурдний виступ гурту «RSP» (Разбітае Сэрца Пацана).

Мистецька сцена

Також на території фестивалю можна буде переглянути виставку «Білорусь, що прокинулась» — 25 репортажних фотографій із протестів серпня 2020-го, а також мініекспозицію найвпізнаванішого українського ілюстратора Олександра Грехова, присвячену подіям у Білорусі.

Куди йти

Фестиваль відбуватиметься 11 липня у Києві на території другого плацу Києво-Могилянської академії (вул. Волоська, 8). Початок о 17:00, вхід на подію — вільний.

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я