На Подолі відчиниться нова книгарня «Плекай»

0

У Києві на Подолі відкриється нова книгарня «Плекай», яка продаватиме нові та вживані книжки. Про це Читомо повідомила Катерина Іванова, засновниця книгарні «Книжковий Лев».

У книгарні планують продавати вживані та рідкісні книжки, а також побудувати екосистему, в якій будуть приймати книжки від  читачів, оцінювати, за необхідністю реставрувати їх та знаходити нових читачів.

«Ідея книгарні, яка б працювала з рідкісними вживаними книжками, народилась ще в ковідний рік. Просто хрестоматійно в той рік ми відчули, як обмеження сприяють креативності. Тоді ми запустили проєкт з екслібрисами та книжковий клуб. А для втілення ідеї цієї нової книгарні все чекали відповідного часу. І так сталось, що зараз той саме він…», — зазначає Катерина Іванова.
Ідея «Плекай» в тому, щоб працювати із книжками, наклади яких здебільшого закінчились.

«Усі ці думки про збереження і друге життя речей та пристрасть до всього крафтового привела нас до того, що в цьому просторі ми поєднаємо книжки, речі з історіями та елегантний пивний бар із крафтовим українським пивом! Знаєте, так ніби це винний бар, такий камерний і душевний», — додає засновниця книгарні.

 «Плекай» відчиниться у вересні за адресою Спаська 22.

Нагадаємо, у серпні у Києві відкриють книгарню Readeat.

Читайте також: Ми створюємо особливий світ: книгарня «Книжковий Лев» на Подолі

Олеся Бойко

Зображення: рендер майбутньої книгарні

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я