На Закарпатті презентують книжку Жанни Хоми «Чарівний ліхтарик»

0

Нещодавно вийшла пригодницька казка молодої авторки з Мукачева Жанни Хоми «Чарівний ліхтарик, або Неймовірні пригоди Дарусика у місті над Латорицею», яка знайомить юних читачів з історичною і культурною спадщиною краю.

Авторка зазначає, що під час написання неодноразово зверталась по допомогу до істориків та туризмознавців. «Мені дуже хотілося, щоб моє рідне Мукачево мало свою казкову історію, зрозумілу дітям!».

Пригодницька казка розрахована на читачів віком від 6 до 12 років. За сюжетом – напередодні Дня святого Мартина до хлопчика Дарусика приходять три гусаки і благають про допомогу: меч покровителя міста викрадено, і якщо не повернути його до сходу сонця, то хід історії зіб’ється: місто порине в темряву, а Мартин утратить святість.

Чи вдасться хлопчині відшукати меч і врятувати місто? І що чекає на Дарусика та його друзів загадкової ночі, коли всі пам’ятки Мукачева оживають?

Презентація книжки відбудеться в жовтні у Мукачеві. Над книжкою працювали Владислава Сойма (ілюстрації) та Юлія Бережко-Камінська (коректура і верстка). Вийшла книжка за підтримки Єлизавети Соломатіної.

За виданням планують проводити навчально-пізнавальний квест історичними пам’ятками міста.

«Кабінет молодого автора НСПУ»

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я