Наукова література та видання для дітей: у Полтаві облаштували пункт обміну книгами

0

Пункт обміну книгами облаштували волонтери у Полтаві. Розмістили його поблизу Свято-Успенського собору. Літературу приносять містяни, розповіла «Суспільному» координаторка проєкту Роксолана Дудка. Почитати книги безплатно можуть усі охочі.

Створення пункту обміну книгами біля Свято-Успенського собору у Полтаві ініціювала Роксолана Дудка. Спочатку це були книги з її домашньої бібліотеки.

«Ми за пів дня облаштували з піддонів полиці, я попересаджувала квіти. І ми привезли всю мою бібліотеку, що вже заповнила всі простори. І цього було достатньо, щоб кинути клич. Щодня несуть мені книг по 20, по 30, хтось рюкзаками приносить, хтось автомобілем привозить», – каже координаторка проєкту.

Наукова література та видання для дітей: у Полтаві облаштували пункт обміну книгами

Координаторка проєкту Роксолана Дудка. Фото: «Суспільне. Полтава«

На полицях нині, зокрема, книги для дітей, художня та наукова література. Узяти безплатно можна необмежену кількість видань.

«Я взяла «Казки для дорослих». Мабуть, тому, що цікаво читати, коли ти бачиш те, що пишеться поміж рядків. Не приносила ще, але ідея була зібрати, бо бібліотека вдома є і є бажання поділитися», – говорить полтавка Тетяна Федорченко.

Наукова література та видання для дітей: у Полтаві облаштували пункт обміну книгами

Харків’янка Елеонора Бєлих обирає літературу для себе та шестирічної доньки. Фото: «Суспільне. Полтава»

Книги щодня беруть зо пів сотні людей. Скільки ж загалом мають книг, не рахували, каже Роксолана Дудка.

«Підрахувати нереально, бо в мене вже на три таких будиночки книг в соборі стоїть. Я просто всі за один раз не виношу. До мене привозять дитячу літературу великими об’ємами. Тому нереально це все перераховувати. Дуже багато актуальної сучасної української літератури, і наукової літератури приносять багато, для школярів, класика», – розповідає координаторка проєкту Роксолана Дудка.

Працює пункт щодня без вихідних.

Фото: «Суспільне. Полтава»

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я