Науково-практичний семінар «Українська література за роки незалежності: тенденції, проблеми, підсумки»

0

24 вересня розпочав свою роботу науково-практичний семінар «Українська література за роки незалежності: тенденції, проблеми, підсумки».

Захід організовано за підтримки Міністерства культури України в Національній спілці письменників України. Відкрив науковий форум організатор семінару заступник голови Національної спілки письменників України, голова Київської організації НСПУ Володимир Даниленко,

який під час свого виступу наголосив на необхідності проведення ґрунтовних досліджень тенденцій та проблем у розвитку української літератури за роки незалежності.

До присутніх також звернувся голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський. Голова НСПУ наголосив на потребі системності проведення подібних заходів та необхідності діалогу літературних поколінь (НСПУ концентрує в собі 2000 членів-авторів), а також виробленні продуктивних партнерських стосунків між Спілкою та державними органами влади, зокрема і в книговидавничих процесах.

Володимир Даниленко

З доповідями про стан української поезії, прози, драматургії, а також дитячої літератури, досвіду синтезії, абсурдистських новел та поезії Майдану виступили голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський, письменники, провідні науковці, доктори філологічних наук Олександр Гордон, Олександр Астаф’єв, Ярослав Поліщук, Оксана Поклонська, Ніна Вернигора, Марина Єщенко, Євгенія Кононенко.

Науково-практичний семінар «Українська література за роки незалежності: тенденції, проблеми, підсумки»  триватиме до 26 вересня. За його результатами у жовтні цього року буде видано науковий збірник з доповідями учасників, який буде поширено в мережі центральних бібліотек України.

http://mincult.kmu.gov.ua/

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я