Пам’яті товариша

0

На сімдесят дев‘ятому році життя відійшов у вічність наш славний земляк, попільнянець Микола Михайлович Яненко – самобутній письменник, справжній патріот України. Понад сорок років віддав Микола Михайлович літературній справі. Досить лише згадати його літературний доробок:  півтора десятка книг,переважна частина з яких – для  дітей і юнацтва,  журнальні і газетні публікації різноманітної тематики. Твори Миколи Яненка перекладалися чеською і туркменською мовами, окремі оповідання друкувалися українською мовою в літературних журналах  Ізраїлю  й Словаччини. Плідна творча праця письменника відзначена престижними літературними преміями: імені М. Трублаїні (1980 р.) та імені Лесі Українки (1998 р.). Про що б не писав М.М.Яненко, в центрі його творів була людина з багатим внутрішнім світом, її звитяжна праця, тому його  твори, змістовні, високоморальні, користуються великою популярністю серед юних і дорослих читачів, формують у них кращі людські якості: чесність, порядність, людяність, благородство, готовність у будь-яку хвилину прийти на допомогу.

Письменник і сам був таким, як його герої – щирим, добрим, толерантним, готовим розділити чужу біду, допомогти мудрим словом, а дуже часто і конкретною дією. Душа  Миколи Михайловича була відкрита кожному, хто хоч раз спілкувався з ним. Скільки людей перебувало в його гостинній хаті, а особливо друзів-письменників – не перерахувати! І кожного він зустрічав з радістю, для кожного знаходив тепле слово. М. М. Яненко любив людей, і люди відповідали йому добром і любов‘ю. У всіх, хто знав його, залишаться найкращі спогади про цю людину – романтика і життєлюба. Друзі, знайомі, побратими по перу схиляють голови перед його світлою пам’яттю і нестимуть образ Миколи Яненка у своїх серцях.

Прощай, дорогий товаришу!

Члени Національної  спілки письменників України: Світлана Гресь, Микола Зіновчук, Борис Остапенко, Михайло Пасічник, Марія Павленко, Марія Пономаренко, Андрій Савенець, Анатолій Сірик, Василь Сташук, Григорій Цимбалюк, Микола Ярмолюк

Побратими по перу: Людмила Добровольська,  Михайло Лєцкін, Валентина Поляновська,  Микола Савенець

Національна спілка письменників України

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я