Папа відвідав осідок «Радіо Ватикану-Vatican News» та «L’Osservatore Romano»

0

Візит був приурочений до 90-річчя «Радіо Ватикану», що відзначалося в лютому, та 160-річчя «L’Osservatore Romano», яке припадає в липні. Про це повідомляє vaticannews.va.

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ – Ватикан

Понеділок, 24 травня 2021 р., став особливим днем для спільноти, що трудиться в розташованому на березі Тибру поблизу Ватикану палаці Пія ХІІ, одному з осідків Дикастерії в справах комунікацій, який також називають «Палацом комунікації», адже тут із середини ХХ століття розташовані студії та редакції «Радіо Ватикану», які також провадять портал новин «Vatican News», а з кінця минулого року – також і редакції часопису «L’Osservatore Romano». Вранці до них із приватним візитом завітав Папа Франциск, аби подякувати за працю ватиканських медіа та поділитися своїм баченням та побажаннями щодо майбутнього. Відвідини відбулися у контексті відзначення 90-річчя «Радіо Ватикану» та 160-річчя «L’Osservatore Romano».

При вході Святішого Отця зустріло керівництво Дикастерії у справах комунікації. Папа, насамперед, узяв участь у ранковому засіданні редакції «L’Osservatore Romano». Він також познайомився з різними мовними та тематичними блоками часопису.

Проказавши у каплиці Благовіщення, з якої на хвилях «Ватиканського Радіо» транслюють богослужіння різними мовами, молитву цьогорічного Всесвітнього дня суспільних комунікацій, Папа піднявся на один із поверхів, де розташовані студії та редакції. Привітавшись із представниками редакцій, які зібралися на коридорі, він узяв участь у прямому ефірі італійського каналу. Черговою зупинкою став зал, у якому розташовані інформативні служби, де Святіший Отець привітався з представниками технологічної дирекції. Завершальним етапом стала зустріч із представниками редакцій у конференц-залі ім. Ґульєльмо Марконі.

Ділячись думками про те, що він побачив, і про зустрічі, які відбулися, Папа сказав: «Дякую за велику роботу, яку ви робите. Я дуже радий, що мав змогу побачити вас усіх тут разом. Я оглянув цей добре впорядкований палац, і мені сподобалося». У цьому контексті Святіший Отець підкреслив важливість того, аби «ця настільки велика та складна система функціонувала». А функціонувати, за його словами, означає «прямувати вперед», остерігаючись «функціоналізму», коли структура організована задля самої ж організації. «Не має значення, скільки є місця, чи ця студія гарна чи не є гарною, важливо, щоб вона діяла, була практичною».


«Отож, добре пильнуйтеся щодо цього. Коли якась річ є практичною, вона допомагає креативності. Ваша праця повинна завжди бути креативною. Саме це означає функціонувати. Бо якщо робота є надто добре впорядкованою, то врешті-решт потрапляє в клітку, і це не допомагає», – сказав Папа, підкресливши, що «для того, аби структура була дієвою, потрібно, щоби кожен мав достатню свободу, щоб діяти. Щоби був здатним ризикувати, а не постійно просити про дозволи, бо це паралізує».

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я