Пекельне літо 2022

0

100 % цьогорічне літо назавжди увійде до новітньої історії нашої країни – та й усього сучасного світу – як одне з найпекельніших. Проте, українські письменники, як і весь наш народ, мужньо сприйняли ці жахливі події. Сьогодні наші митці не лише займаються власною творчістю, а й активно волонтерять і ведуть культурну і громадську діяльність.

Так, членкині правління ДОО НСПУ Марія Дружко та Євгенія Яворська за підтримки української літературної платформи «Аркуш» цього літа провели благодійний онлайн-марафон для літераторів-початківців «Літній табір VivArt 22».

Ось кілька цікавих фактів про цей унікальний проєкт:

– до творчого марафону долучилося 150 письменників із різних куточків України і навіть із закордоння;

 – вік учасників мав діапазон від 14 до 65 років;

— літній табір тривав цілих 6 тижнів;

– під час роботи в таборі кураторки проєкту Марія Дружко та Євгенія Яворська прочитали біля 500 повноцінних оригінальних художніх творів, написаних таборянами.

Окрім спілкування і творчих експериментів, учасники табору активно волонтерили разом із мистецькою спільнотою «VivArt». Відтак, гуртом вони зібрали:

4 тисячі грн на підтримку ЗСУ;

136 друкованих дитячих книжкок-розмальовок та настільних ігор для діточок прифронтових територій.

За словами самих таборян, під час творчого марафону «Літній табір VivArt 22» багато хто з них: «вийшов із творчої кризи», «розширив свої творчі горизонти завдяки літературним експериментам» та «розпочав нову сторінку своєї творчості».

Кураторки унікального проєкту, наші колежанки, зізнаються: «Ми надзвичайно раді за кожного, хто долучився до табору і протримався з нами до фіналу! Адже КОЖЕН ІЗ НИХ цього літа став справжнім ПЕРЕМОЖЦЕМ, а для нас назавжди лишається супергероєм»!

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я