Переможці мистецької премії імені Богдана Хмельницького отримають 22 700 грн у кожній номінації

0

Під головуванням заступника Міністра оборони України Ганни Маляр відбулося засідання Комітету з присудження премії імені Богдана Хмельницького за найкраще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва.

Про це повідомляє armyinform.com.ua.

Довідково. Премія імені Богдана Хмельницького присуджується щороку за твори літератури і мистецтва, публіцистики і журналістики, спрямовані на підняття престижу Збройних Сил України, популяризацію військової служби, формування національної самосвідомості, вірності військовим традиціям, соціально-психологічної та військово-професійної готовності до служби у Збройних Силах України.

Під час засідання Комітету Ганна Маляр зауважила, що цінність творів, які були представлені для обговорення, полягає в тому, що їхні автори безпосередньо побували в районі бойових дій і були свідками героїзму захисників української землі.

За результатами запеклої дискусії було визначено переможців. У номінації літературних творів беззаперечну перемогу здобув автобіографічний твір харків’янина Віктора Черненка «Щоденник військового лікаря». В розділі музичних творів переможцем став відомий бард В’ячеслав Купрієнко з піснею «Онук і дід». Музично-драматична вистава «Вона + війна» виконавців «Чесного театру» посіла першу сходинку серед творів театрального мистецтва. А в номінації кіномистецтва головний приз дістався повнометражній публіцистичній документальній стрічці «Вірю. Чекаю. Молюся» групи авторів студії «12 кадр» Катерини Стрельченко, Георгія Давиденка та Дмитра Панкова.

Цього року премія становитиме 22 700 гривень за кожну номінацію.

Олександр Тереверко

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я