Письменник Олександр Ірванець у свій день народження презентував у Рівному уривок із нової повісті

0

Майбутня повість письменника Олександра Ірванця розповідатиме про відомих рівнян та гостей міста, а події, зокрема, відбуватимуться в самому Рівному. Уривок із нової роботи автор презентував 24 січня у свій 62-й день народження.

Уривок із повісті Олександр Ірванець вперше презентував у Рівненському обласному краєзнавчому музеї. Робоча назва твору — «Ізмарагд Княгині Несвіцької».

«Мало того, це повість про музей, де ми зараз перебуваємо, про навколишню територію, ставок на Лебединці, бібліотеку та стадіон, де стояв палац Любомирських, і в цьому трикутнику відбувається дія», — розповів письменник.

У повісті дійовими особами будуть відомі рівняни і гості міста, каже письменник.

«Зараз вона готова на 80-85%, тобто це не буде велика повість. Але вона буде разом із циклом інших історичних оповідань. Ну і все це разом буде книжка про Рівне. Я просто вже 24 роки тому написав роман «Рівне/Ровно», він багато разів перевиданий, перекладений. Але оце собі подумав, що, можливо, я ще для рідного міста маю щось зробити — то взявся й за таку повість», — додає він.

Олександр Ірванець у Рівному презентував уривок з нової повісті

Фото: Суспільне Рівне

На творчий вечір Олександра Ірванця завітав його харківський колега — письменник Сергій Жадан:

«Я його знаю понад 30 років, страшенно люблю і шаную. Я дві свої курсові роботи в Харківському державному педагогічному інституті писав про творчість «Бу-ба-бістів», зокрема, про Олександра Ірванця. Так збіглося, що в нас концерт із «Собаками» у Рівному і я дізнався, що буде презентація рукопису Сашка».

Станом на кінець січня Олександр Ірванець працює в університеті «Гумбольдта» в Берліні. До Рівного планує повернутися улітку:

«Наприкінці липня я повернуся. І буду знову вдома, тут, у рідному місті. Та й де б я не поїхав — я все одно завжди повернусь до Рівного».

Наталія Стратонова, Артем Остапюк

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я