Письменник Валерій Шевчук перебуває у лікарні. Як допомогти

0

Український письменник-шістдесятник Валерій Шевчук потребує фінансової допомоги для лікування. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомило видавництво «Кліо».

«Валерій Шевчук, видатний письменник, архівіст та дослідник давньої української літератури, потребує нашої з вами підтримки та допомоги. У зв’язку із загостренням діабетичної хвороби він протягом останнього місяця вже вдруге потрапив до лікарні на стаціонарне лікування», — написали у видавництві.

Про потребу допомогти пану Валерію написала й виконавча директорка українського ПЕН-клубу Тетяна Терен.

Як розповіла Тетяна Терен, оскільки в його будинку зараз немає опалення, до весни письменник буде жити у пансіонаті для діячів культури. На ліки і проживання на найближчі місяці потрібно близько 100 тисяч гривень.

Фінансово допомогти письменнику можна за реквізитами: 4119971011515469 (Шевчук Валерій Олександрович).

Валерій Шевчук – український письменник-шістдесятник, автор низки літературознавчих та публіцистичних праць, інтерпретатор українського літературного бароко. Він вважається одним із фундаторів Житомирської прозової школи. У творчості Шевчука умовно можна виділити три основні напрямки: історична проза, твори, що відображають сучасне життя, літературознавчі праці. Є автором близько 500 наукових і публіцистичних статей з питань історії літератури, дослідником і перекладачем сучасною українською мовою творів давньоукраїнської літератури.

Автор книжок «Дім на горі», «Двоє на березі», «Маленьке вечірнє інтермецо», «Барви осіннього саду», «Три листки за вікном» та багатьох інших.

Як повідомлялося, раніше допомоги потребував Євген Пашковський.

Читайте також: Валерій Шевчук: письменник у башті зі слонової кістки

Чільне фото: Олександр Хоменко/фейсбук-сторінка Тетяни Терен

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я