Південна муза

0

Для миколаївців уже стало традицією відзначати Всесвітній  день поезії у науково-педагогічний бібліотеці.

Вечір  пройшов під назвою  «Грані тисячоліть на струнах слова». Як зазначила ведуча заходу, голова Миколаївської ОО НСПУ Віра Марущак_ «У кожного  із  нас  є  свої улюблені  поети.  Ви  почуєте  вірші і пісні,  написані на їхні вірші, які  проникають у  наші  серця,  душі  і  запалюють у  них незгасну  свічку любові до поезії , пробуджують віру  в  добро, в усе світле на землі».

У бібліотеці зібралися люди різні за національністю та уподобаннями.  Всі вони, немов зачаровані, слухали різнобарвну за стилем і жанрами поезію: класичну — від Ольги Славної, Людмили Щетиніної, Тетяни Свірської, Олександра Сичова, Леоніда Ржепецького,  В’ячеслава Качуріна, народну – від Анатоля Малярова, сучасну — від Володимира Пучкова, Ксани Коваленко, Інеси Завялової, срібного віку — Аркадія Сурова.

Пісні на слова місцевих авторів виконували заслужений артист України Олександр Сичов, заслужений працівник культури України, композитор Евгеній Долгов, поетеса, співачка Юлія Ковалевська.

Були на святі поезії і сюрпризи: Тетяна Свірська  з рук голови спілки МОО НСПУ отримала квиток члена НСПУ, Олександр Поляков-Ткачук у поетичній формі розповів про першу зустріч із поетом, Шевченківським лауреатом Дмитром Кременем.

Начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Юрій Любаров не лише зізнався в любові до творчих людей, а й висловив впевненість, що поезія живе й житиме, доки людське серце наповнюватимуть найтонші й найглибші почуття.

 Свято пройшло у родинній затишній атмосфері.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба НСПУ

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я