Професори провідних ВНЗ світу збирають на систему «Безпечне небо» для України

0

Один з амбасадорів фандрейзингової платформи UNITED24 Тімоті Снайдер разом з чотирма колегами-професорами з різних університетів проводить збір коштів на систему ідентифікації повітряних цілей для допомоги Повітряним силам ЗСУ.

До збору долучилися професори Френсіс Фукуяма зі Стенфордського університету, Рорі Фіннін з Кембриджу, Тімоті Ґартон Еш з Оксфорду, а також Сергій Плохій з Гарварду.

Кожен професор записав відеозвернення, в якому закликав приєднатися до збору.

«Росія безперервно запускає сотні безпілотників і ракет по цілях в Україні, щоб позбавити українців доступу до базових життєвих потреб, як-от електроенергія, вода й тепло. Зараз ми можемо допомогти захистити критичну інфраструктуру України», — наголошує філософ, політолог, професор Стенфордського університету та амбасадор UNITED24 Френсіс Фукуяма.

«Система сенсорів «Безпечне небо» допоможе захистити багатьох мирних українців протягом дуже суворої прийдешньої зими, зберігши для них тепло і світло. Будь ласка, зайдіть на сайт UNITED24 і зробіть внесок. Багато українців будуть вам вдячні», — закликає історик, професор Оксфордського університету, один зі ста найвпливовіших людей світу у 2005 році за версією TIME Тімоті Ґартон Еш.

«Система “Безпечне небо” може допомогти захистити українські міста й села від терористичних атак Російської Федерації під час цієї найжахливішої та найжорстокішої війни з 1945 року. З моменту завершення Другої світової», — зауважує історик, професор кафедри української історії в Гарвардському університеті Сергій Плохій.

«Важко зрозуміти, як можна привнести трохи миру та безпеки в наш світ. Саме тому важливо пам’ятати, що підтримка вільних людей України саме тоді, як вони захищаються від російської агресії, є ключовим способом зробити це. Російські агресори давно зробили ставку на те, що у нас здадуть нерви. Вони зробили ставку на те, що ми відмовимося від наших принципів заради короткострокових компромісів. Насправді це принесе Європі лише війну та страждання в майбутньому. Об’єднаймося, щоб показати їм, наскільки вони помиляються щодо нас. Об’єднаймося, щоб показати їм, як мало вони знають про наші рішучість та стійкість», — говорить україніст і літературознавець, професор Кембриджського університету Рорі Фіннін.

Система «Безпечне небо» — це українська розробка, що здатна виявляти повітряні цілі, навіть ті, що летять на малих висотах, а також прогнозувати їх маршрут для подальшої нейтралізації. Завдяки штучному інтелекту система також передбачає, звідки можуть виникнути наступні загрози.

Під час випробувань в 11 регіонах України «Безпечне небо» довела свою ефективність як проти крилатих ракет, так і проти БПЛА Shahed 136: виявила 100% повітряних загроз. Для ефективного захисту України потрібно 12 500 сенсорів.

Приєднатися до збору через UNITED24 можна за посиланням.

Як повідомлялося, Тімоті Снайдер додав розділи про російсько-українську війну до своєї книжки про уроки XX ст.

Зображення: UNITED24

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я