Рашисти знайшли в окупованому селищі на Донеччині дитячу книжку про “радикалів Правого сектору” і лякають нею глядачів рф

0

Російські пропагандисти налякали свою аудиторію “жахливою” дитячою книжкою про “радикалів Правого сектору”, знайденою  в одному з тимчасово окупованих рашистами селищ Донецької області, яка є насправді пізнавальним дитячим виданням про українських воїнів за авторством військової кореспондентки “ТСН” Наталі Нагорної.

Відповідне відео поширила урядова інформагенція рф “РИА Новости”.

“Дитячі книжки про радикалів «Правого сектору» (рух заборонений в рф) знайдені у звільненому селищі в днр”, – ідеться в підписі пропагандистів.

На відео особа у військовій формі рф гортає книжку “Повернутися з війни” й обурюється тим, що там розповідають про українських героїв “у доступній для дітей формі”.

Авторка цього видання – військова кореспондентка “ТСН” Наталя Нагорна, яка фактично з перших днів війни на сході України працювала у тоді ще “зоні АТО”.

У своїй книжці, виданій 2018 року, журналістка зібрала найяскравіші враження за перші чотири роки роботи на передовій.

“Це художня книга, яка написана про події, які відбувалися насправді. Особливість журналістів в тому, що вони бачили війну не з одної сторони. В мене книга, яка починається не з людини на передовій, а з маленької дитини, яка чекала свого батька з війни. Тут я описала, наскільки сильно вона переживає все, що відбувається навколо неї, як вона переживає інші історії”, — розповідала свого часу авторка, яка виступила також ілюстраторкою видання.

У 2018 році на Форумі видавців у Львові книжка Наталії Нагорної “Повернутися з війни” отримала нагороду BookForum Best Book Award у номінації “Література для підлітків і YA”.

novynarnia.com


Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я